top of page
Inici     Serveis     Nosaltres    Blog     Contacte
30052023-JVF_230530_47214-Mejorado-NR.jpg

Ricard Saura

 • Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i la Salut (INEFC)

 • Entrenador personal certificat ERA/RTS (Resistance Institute)

 • Terapeuta de Shiatsu Zen (Zenit Shiatsu)

 • Kinesiòleg (IEKU- Institut Europeu de Kinesiologia Unificada)

 • Professor col·laborador en IEKU

 

Ricard Saura Gómez és Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i la Salut, especialista en entrenament personal, terapeuta de Shiatsu Zen i kinesiòleg.   Sempre vinculat al món de l' esport, va iniciar la carrera d' Educació Física a l' INEFC de Barcelona de l' any 89, especialitzant-se en l' àrea de la Salut. En la seva primera etapa a nivell professional va estar en contacte amb el sector del fitness des de l' any 90, passant per diferents càrrecs tècnics, de gestió i com a formador en diverses empreses. També va estar vinculat a l'àrea de la docència col·laborant durant 5 anys en la formació d'entrenadors personals a l'escola de biomecànica "Resistance Institute" en qualitat de certificat ERA / RTS.   El 2005, ja en la segona etapa de la seva vida professional, i després de diferents experiències personals en l' àrea de la salut, va ser conscient de la importància de la visió holística de l' ésser humà, iniciant estudis de Shiatsu Zen i Medicina Tradicional Xinesa i Reiki, i és llavors quan comença a integrar el treball físic amb l' energètic amb resultats molt interessants. Terapeuta Biomagnetista format amb el Dr. Goiz, creador del "Par biomagnètic" i especialista en Nova Medicina Germànica format amb el Dr. Javier Herráez contempla i utilitza aquest nou paradigma per acostar-se una mica més a l'essència del que estem fets.   A la recerca d'una tècnica que l'ajudés a ordenar i a trobar les pautes adequades per determinar els estímuls necessaris en cada tractament va trobar a la Kinesiologia la pedra angular que li permetés integrar totes les eines per acostar-se de la manera més personalitzada possible en cada cas.   Actualment, i seguint un dels seus propòsits de vida, que és transmetre els coneixements integrats en l'àrea del moviment i la salut, col·labora com a professor en IEKU (Institut Europeu de kinesiologia Unificada), impartint classes en els mòduls Estructural, Electromagnètic i Kegaba (bases de la NMG)   És practicant habitual de meditació Vipassana, eina imprescindible en la seva evolució personal i professional, que va rebre dels seus mestres budistes Shan-jiàn Da-shi i Ku-shin Xan (Escola Mahabodhisunyata).   Avui dia, comparteix el projecte d'IOstudio (Personal Training i teràpies complementàries) amb Txus Ros on duu a terme entrenaments personals i sessions de kinesiologia abordant la persona des d'un punt de vista ampli, en el pla físic però també en les altres dimensions de la persona, combinant coneixements de diferents disciplines.

Txus Ros

 • Diplomada en Dansa i Coreografia: (Escola Superior de Dansa, Institut del Teatre de Barcelona).

 • Entrenadora Personal: Certificada ERA/RTS (Entrenament amb Resistències Avançat, Resistance Institute) i ACE (American Council on Exercise).

 • Terapeuta de Shiatsu Zen: (Institut Internacional de Shiatsu i Zenit Shiatsu), Membre d'APSE ( Associació professional de Shiatsu Espanyola)

 • Kinesiòloga: (Institut Europeu de Kinesiologia Unificada)

 • Profesora de Qi Gong

 • Instructora de Pilates Matt: (Stott Pilates)

Des de petita sent clarament atracció per la que va ser la seva gran vocació, la dansa. Als anys 80 inicia la seva formació en dansa clàssica, contemporània i jazz a Barcelona, París i Nova York. Ingressa a l'Institut del Teatre per realitzar la carrera com a ballarina i coreògrafa professional, des de l'any 1986 i fins al 1992, durant la qual formarà part de diferents companyies de dansa (Dansteater, Lanònima Imperial ) i participa en actuacions publicitaries. Motivada per entendre el moviment del cos humà des d'un punt de vista més holístic i terapèutic inicia els estudis de Shiatsu. Ho combina amb la docència, com a professora de dansa contemporània. Comença també a impartir classes com a instructora en activitats dirigides més vinculades al sector del fitness com Pilates, Tècnica Postural, Body Training Systems, Aeròbics ...) la qual cosa la porta a complementar la seva formació realitzant un post-grau a l'INEFC sobre l'entrenament "Des de la salut a l'alt rendiment" i certificant-se per l'ACE (American Council on Exercise). Se certifica també en ERA / RTS Advanced (Entrenament amb Resistències Avançat) per Resistance Institute. Segueix aprofundint en l' especialitat de la Biomecànica, a l' escola Resistance Institute de la qual forma part de l' equip docent. Realitza estudis en tècniques d' activació muscular i de neuromecànica. I amb la necessitat d'actualitzar la seva formació com a terapeuta de Shiatsu realitza el post-grau de Shiatsu Energètic (amb Cliff Andrews) i la formació de Sotai. Decidida a seguir aprofundint en el treball sobre la salut des d'una visió que reuneixi els aspectes físics, mentals i emocionals es forma com a professora de Qi-Gong, en la tècnica corporal i l'art meditatiu (Escola Zenit) i comença la pràctica de Meditació Vipassana (gràcies al regal dels mestres budistes Shan-jiàn Da-shi i Ku-shin Xan). I, si principalment va ser per al seu desenvolupament personal, acaba sent un dels ensenyaments més importants per treballar en la teràpia. L' any 2012 inicia la formació com a Biomagnetista amb el Dr. Goiz, creador del Par Biomagnètic, amb l' objectiu de donar suport terapèutic als seus pacients, des d' una visió científica més relacionada amb la medicina occidental. El 2014 comença la formació a Kinesiologia , la qual li permet enfocar encara més holísticament la feina amb els seus clients, aplicant-lo a la teràpia i a l'entrenament personal. L' any 2009 crea el projecte IOstudio amb Ricard Saura, des d' on actualment desenvolupa la seva activitat professional amb la visió posada en el moviment intern i extern de l' ésser, la qual cosa els ha portat a desenvolupar un nou concepte de treball en l' entrenament personal i la teràpia, on la clau és la integració de tots aquests coneixements adquirits en les diferents disciplines.

bottom of page